Google
 
Web bookreflections.blogspot.com

2005-11-22

Tveksam Forbes

God kväll.

Åter hemma från äventyren i Frankrike. Resan hem var inte rolig kan jag säga, åkte från Orleans kl. 13:15 och kom hem 23:00...Puuhhh. Glömde dessutom kvar en pocketbok på flygplanet. Så om någon hittar en röd pocket skriven av Dr. Phil så är den min.....

Nåja, nu är jag hemma igen vilket känns skönt. Det är alltid trevligt att resa men det är alltid skönt att komma hem till vardagen igen. Ska försöka komma igång med allt "det vanliga" igen, vilket inkluderar bloggningen och läsningen.

Avslutade för ett tag sedan Colin Forbes bok "Dödligt tidvatten", vilket får sägas är en traditionell Forbes-deckare. Nothing more, nothing less.


Ramen kring boken är den typiska med Tweed, chef för engelska underättelsetjänsten SIS, och hans trogna gäng. Likaså finns skurkarna med, ledda av en galen psykopat. Som vanligt kryddas anrättningen med några vackra kvinnor.

Denna gång jagar Tweed och hans agenter en fanatisk vetenskapsman vid namn Goslar, som har lyckats ta fram ett massförstörelsevapen som kan ödelägga mer eller mindre hela mänskligheten. Denne Goslar tänker sälja vapnet till högstbjudande, och Tweed måste till varje pris stoppa honom. Jakten blir inte lättare av att andra länders specialstyrkor ansluter. Dessa är dock inte ute efter att stoppa Goslar, utan vill lägga vantarna på vapnet i egna syften.....

Storyn är bra uttänkt, men Forbes lyckas inte riktig få till det ändå. Språket är tunt och det blir aldrig riktigt spännande. Det som räddar boken är som vanligt miljöskildringarna där Colin Forbes alltid lyckas väl.

Detta får avsluta dagens bloggande. En recension av Dan Browns "Da Vinci koden" väntar runt hörnet, men det får bli en annan dag.

Eder
Belgarion

2 Comments:

At torsdag, 24 november, 2005, Blogger Hieronymus said...

Har Forbes nya "Utan nåd" liggande i hyllan där hemma. Känner liksom ingen brinnande lust att läsa den just nu, men kommer förmodligen göra det...

 
At torsdag, 24 november, 2005, Blogger Belgarion said...

Bli inte förskräckt av min negativa ton i recensionen bara...=) Utan nåd kanske är bättre. Jag har den själv, och skall väl ge mig på den så småningom.

 

Skicka en kommentar

<< Home

web page hit counter