Google
 
Web bookreflections.blogspot.com

2005-11-09

Händelser och nya böcker

God kväll kära vänner.

Har levt med konstant dåligt samvete över min brist på bloggning den senaste tiden. Har inte mycket att säga till mitt försvar, mer än tidsbrist och lustbrist....

Men nu så kör vi så det ryker igen.

Två nya böcker har tillkommit till sina kompisar i bokhyllorna sedan sist, och de ser ut att trivas alldeles förträffligt.

En av dessa, "När ingen ser", är den senaste tegelstenen av Elisabeth George. Boken slog bildligt talat ner som en bomb i brevlådan. Det var senaste boken i bokklubben familjen är med i som vi som vanligt glömt att avbeställa. Någon som känner igen sig.....

Nåväl, en deckare är alltid en deckare, och den verkar spännande. Annars så är Elisabeth George ingen författare jag läst tidigare även om jag är lite sugen på hennes bok om hur man skriver en roman, "Skriv på"... (Jajjamensan, den drömmen spricker inte så lätt).

Det andra nytillskottet var däremot både väntat och efterlängtat. Återigen är det en beställning från USA och vissa av Er behöver inte gissa vem som är författaren.....

Jodå, visst är det The King, alltså Stephen King. Denna gång är pärlan en återutgivning av Salem´s Lot från 1975, dvs 20 år efter orginalet. Tegelstenen jag sitter och njuter av är "Salem´s Lot: Illustrated Edition" med nytt förord av kungen själv. Den har dessutom en del "scener" som varit borttagna tidigare och som grädde på moset finns även två kortare noveller med som har anknytning till orginalstoryn. Den känns som ett måste för alla Stephen King-fans...

I övrigt händer det inte så där oerhört mycket på bokfronten. Håller för närvarande på med såndär "måsteläsaförallaandrahargjortdet"-bok, närmare bestämt Dan Browns "Da Vinci koden". Jag har hört både ris och ros om denna så känslorna var lite blandade när jag började läsa den, men så här långt är det bra mycket mer ros än ris. Den är riktigt spännande.

Som avslutning ska jag lobba lite för en cd också....(första gången jag nämner musik i bloggen).

Stephen King listar veckans bok, film och musik på sin hemsida och för några veckor sedan rosade han den irländska gruppen "Flogging Molly" och deras platta "Drunken Lullabies". Ett fan som man är så köpte jag plattan, och den är gryyymmmmmm.... En blandning av rock, punk och irländs folkmusik...och det låter såååå bra....=).

Återkommer förhoppningsvis redan i morgon med en recesion av den senast lästa Colin Forbes-boken, om lusten och energin infinner sig.

Eder
/Belgarion

4 Comments:

At torsdag, 10 november, 2005, Blogger Pollymia said...

Åh, Elizabeth Georges senaste ska vara nån sorts sensation, undrar om Lynley dör eller nåt?! Får nog nästan önska mig den i julklapp. Hon är bra men lite detaljerad så vissa orkar inte läsa henne. Jag tycker hon är värd besväret.

Och hennes Skriv på! kommer i pocket nu i dagarna.

Da vincikoden ÄR spännande! Tycker bara han skriver så tråkigt banalt och blir lite utmattad av tempt, man behöver väl kanske inte ha cliffhangers i slutet av vart kapitel?!

 
At söndag, 13 november, 2005, Blogger Hieronymus said...

Har hört gott om George's senaste. Men vågar egentligen inte säga vad jag tror, eftersom jag då inte läst den såklart. :)

 
At måndag, 14 november, 2005, Blogger Pollymia said...

Har du börjat på Elizabeth? Nyyyfiken!!!

 
At onsdag, 16 november, 2005, Blogger Pollymia said...

Köpte Georges Skriv på idag, i pocket. Har bara hunnit bläddra lite men den verkar bra, vettig och så skriver hon, lite oförmodat, rätt kul.

 

Skicka en kommentar

<< Home

web page hit counter