Google
 
Web bookreflections.blogspot.com

2005-09-05

Bokbloggsundersökning

God kväll i stugorna.

Total bloggdöd har det varit i över en vecka nu. Har inte haft någonsomhelst lust att skriva något. Har inte orkat läsa heller, förstår inte vad som hänt. Kan eventuellt vara någon bokinfluensa som drabbat mig.....

Men nu är vi på gång igen. Fick en uppmaning från Petra att skriva ner lite svar på frågor som cirkulerar runt bland oss bokbloggare, och här kommer mitt bidrag.

Hur många böcker äger du ?
Ja, efter en noggrann beräkning av mina böcker så fick jag ihop det till ungefär 550 stycken (enbart skönliteratur), allt från "John Abbot" (Ingen går säker) till "Joseph Zsuffa" (Babels avgrund).

Senast köpta bok?
Denna kom från Internetbokhandeln i förra veckan. "TWA flight 800 störtad" av Nelson DeMille. Detta är en av mina favoritförfattare och jag har alla hans svenska utgivningar. DeMille har bland annat skrivit "Generalens Dotter" som sedemera blev filmatiserad med bl.a John Travolta och Madeleine Stowe.

Senast lästa bok?
"Sömnkliniken" av Jonathan Coe (se recension i tidigare blogg)

Fem böcker som betytt mycket?
Detta var en synnerligen svår fråga. Det finns många böcker som betytt mycket, men den är svår att besvara. En bok som betytt mycket för mig i min personliga utveckling är "Lycka" av Dalai Lama & Howard C. Cutler. Leon Uris böcker "Exodus" och "Mila 18" har lärt mig mycket om smärta och Stephen Kings "Det" om spänning.

Har du haft någon bok som du varit skeptisk inför men bestämde dig för att läsa ändå och blev överraskad?
Håhåjaja, jag blir överraskad varje gång jag läser en bok....Men en bok som stämmer in på ovan var Anna Quindlens "Nattens ljus". Fick tips om den och lånade den på biblioteket. Den verkade dötrist, men när jag började läsa den så var jag fast, och sträckläste den....

Vilken bok kom du aldrig igenom?
Det är bara en bok jag inte klarat mig igenom. Detta var Choderlos DeLarcos bok "Farliga förbindelser", boken bakom filmen Farligt begär. Den är skriven som en brevroman och var så otroligt tråkig.....

Detta får bli mina svar. Om någon av er därute inte har fått dessa frågor uppmanar jag er att skriva ner era svar. Det skulle vara spännande att se vad ni har skrivit.

Eder
Belgarion

1 Comments:

At onsdag, 14 september, 2005, Blogger markjackson15752822 said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

 

Skicka en kommentar

<< Home

web page hit counter