Google
 
Web bookreflections.blogspot.com

2005-08-09

Inte så gravallvarligt...

God kväll.

Fortfarande tröttsamt att jobba...Förstår inte varför jag inte "förverkligar" mig själv och blir bibliotikarie eller öppnar ett antikvariat. Kan det bero på lönen månne, har hört att man inte drar in speciellt mycket pengar som bibliotikarie.

Nåväl, det finns ju glädje i allt...Kajsas superhopp igår och systrarna Kallurs avancemang i häckloppet idag. Dessutom kom ju Nasa:s rymdkapsel ner säkert till slut.....

En liten recension så här på kvällskanten kanske. Läste för ett tag sedan färdigt Katarina Mazettis "Grabben i graven bredvid". En underbar, komisk, briljant historia om till synes omöjlig kärlek som på något sätt ändå blir möjlig.

Desirée, en ung änka, boende i stan i en lägenhet som är pedantiskt städad. Hon är bibliotikarie och oerhört prydlig.

Benny är raka motsatsen, en sliten mjölkbonde som nästan jobbar dag som natt på gården efter att hans föräldrar gått bort. Städning får komma i andra eller tredje hand och middag för Benny är mikrovärmd mat och pulverkaffe.

Dessa två själar möts på kyrkogården och det är där det plötsligt säger "klick", eller som Benny uttrycker det "Det kändes ungefär som att luta sig mot elstängslet".

I fortsättningen av boken får vi följa dessa båda, deras kärlek och deras gräl, deras syn på vad en man och en kvinna bör göra och deras tankar om sig själva och varandra.

Mazetti har verkligen lyckats få fram dessa karaktärer formidabelt och lyckas komma in på djupet hur de tänker och agerar, och lyckas dessutom få till det så att det verkar helt verklighetstroget. Hon lyckas också på ett bra sätt varva kapitlen så att handlingen växlar mellan Benny och Desirée utan att man tappar tråden. En underbar bok helt enkelt.

web page hit counter