Google
 
Web bookreflections.blogspot.com

2005-07-13

Klar med Crichton


Sådär, då var det semester. Snart första veckan har gått och äntligen har det blivit en del läsning vid stranden, i kombination med badning och svalkande drycker.

Michael Crichtons "Flight 545 från Hong Kong" har blivit avslutad. Detta är en oerhört bra och spännande action i flygmiljö. Ett plan får problem under flygning och detta resulterar i att 3 personer dör och ett 50-tal skadas. Bolaget som byggt planet, Norton, sätts under pressen att ta reda på vad som gått fel. Pressen är större än "vanligt" vad gäller denna undersökning eftersom en stor order på flygplan till Kina står på spel.


Casey Singleton, en kvinnlig ingengör på Norton, får i uppdrag att reda ut vad som hände under flygningen mellan Hong Kong och Denver. Ju längre undersökningen fortsätter ju mer mystiskt blir allt. Det som inträffade på planet skulle aldrig kunna inträffa. Dessutom börjar andra underliga händelser att inträffa på Norton och Casey inser att något mycket större är på gång än en flygincident....

Michael Crichton (Farkosten, Jurassic Park, Skamgrepp) har här skrivit en spännande och lättläst actionbok med ett bra driv i berättelsen. Boken utspelas under en veckas tid och kapitlen är många. Detta stör dock inte utan blir en del av presentationen. Språkligt är den väl ingen sensation, men den har ett stort underhållningsvärde.

web page hit counter