Google
 
Web bookreflections.blogspot.com

2005-08-22

Genetik och Religion

God kväll.

En ny vecka, nya utmaningar. Äntligen börjar det röra sig på jobbet efter semestrar och det blir mer och mer att göra. Finns nog inget tråkigare än att "sitta av" tid på arbetsplatsen, trots uppkoppling mot nätet.....

En relativt skön helg har det varit, vackert väder och tid till förkovring med både bad, vin, grillat och skön avkoppling med en god bok...


Har nyss avslutat en av de bästa böckerna på länge inom thriller-genren.
"Fader: Okänd" av John F.
Case är en sån där bok som man läser intensivt och snabbt, men känner en stor saknad av när man är klar (jag tror många känner igen sig). Författaren har vävt ihop en thriller som inbegriper grymma mord, genetik, katolska extremister och han har gjort det på ett alldeles lysande sätt.

Grundhandlingen är att en kvinna och ett barn blir brutalt knivmördade och brända. Kvinnans bror, Joe
Lassiter, som driver ett internationellt företag inom den undersökande verksamheten börjar att nysta i vad som hänt. Det visar sig att detta inte är det första fallet där en okänd mördare tagit livet av mammor och deras barn, och Joe börjar sakta men säkert få upp spår efter vad som hänt. Spåren leder rakt in i det katolska Italien och en fertilitetsklinik som verkar ha sina egna metoder för att producera nya barn till världen.

Den här boken har faktiskt inga brister enligt mig. En tät historia, ett utormordentligt rappt men ändå vårdat språk och en förmåga att beskriva både händelser och miljöer på ett målande sätt. John F. Case håller läsaren i spänning hela tiden och han portionerar ut ledtrådarna på ett sätt så att man som läsare inte kan dra alltför tydliga slutsatser men ändå inte tröttnar. Det är helt enkelt en toppenbok.

Dessa entusiastiska ord får avsluta kvällens bloggning. Nu är det dags för sängen och en stunds läsning i nästa bok, "Sömnkliniken" av Jonathan Coe.


Eder

Belgarion

web page hit counter