Google
 
Web bookreflections.blogspot.com

2008-03-10

The Dark Tower - Del 3

Del två i Marvel Comic/Stephen Kings serie "The Dark Tower - The Gunslinger Born" avslutades med att Roland Deschain (som numera går under namnet Will Dearborne) mötte sin framtida bundsförvant Susan Delgado utanför staden Hambry.

I del 3 slår de nu följe in till staden där Roland, tillsammans med sina vänner, skall mötas upp för att träffa borgmästare Thorin och den övriga societen i en välkomstfest för de tre unga.

Under denna fest får de bekanta sig närmare med borgmästare Thorin, sheriffen Avery och flera ranchägare i trakten. De träffar här också Eldred Jonas, nyvald vice sheriff och en av de tre okända män som är utskickade av skurken Farson. Detta är dock något som de styrande i Hambry inte känner till ännu.

Det är också under denna fest Roland får veta att Susan är borgmästaren "cully", hon är alltså köpt för att vara Thorins älskarinna och den som skall föda honom ett friskt barn. Denna vetskap drabbar Roland hårt, då han redan hunnit fatta tycker för henne.

De tre unga männen hinner också råka ut för trubbel under denna första tid i Hambry, då de hamnar i bråk på den lokala saloonen med Eldred Jonas och de båda övriga banditerna Roy Depape och Clay Reynolds.

Tredje delen avslutas med att bråket avstyrs av sheriffen, och en sorts vapenvila uppstår. Det är dock en bräcklig sådan, då både Eldred Jonas gäng och de tre vännerna inser att båda sidor bär på hemligheter...

/Peter

Andra bloggar om:
, ,

web page hit counter