Google
 
Web bookreflections.blogspot.com

2008-02-24

The Dark Tower - Del 2

Första delen i Marvel Comic/Stephen Kings serie "The Dark Tower - The Gunslinger Born" hämtar mycket från första boken "Revolvermannen".

Resten av serien är i princip hämtad från Kings fjärde bok, "Magiker och glas" (Wizard and Glass). Första delen avslutades med att Rolands far Steven Deschain kommer tillbaka från en resa och får veta att Roland nu blivit revolverman. Han blev inte särskillt stolt och glad.

Anledningen till detta är att Alliansen i Gilead är hotad av skurken Farson och hans armé, och nu när Roland blivit revolverman är hans liv i stor fara. Marten, rådgivaren som var anledningen till Rolands beslut att bli revolverman, visar sig ha bytt sin lojalitet från Alliansen och gått över till Farson.

Nu när Rolands liv är i fara skickas han iväg tillsammans med vännerna Cuthbert och Alain till staden Hambry under förespeglingen att de ska räkna hästar för Alliansen räkning. Men de får även i uppdrag att hålla ögonen öppna efter tecken på om Farson har planer på att anfalla Alliansen.

När de kommer till Hambry blir Alliansen oro bekräftad då de upptäcker att tre okända män finns i staden och verkar ha nästlat sig in både hos borgmästaren och hos sheriffen. Men de tre vännerna finner också allierade i staden, bland annat den vackra Susan Delgado. Andra delen i "The Gunslinger Born" avslutas med det första mötet mellan Roland och Susan.

/Belgarion

Andra bloggar om:
, ,

web page hit counter