Google
 
Web bookreflections.blogspot.com

2008-02-19

The Dark Tower - Del 1

Som jag sa i ett tidigare inlägg tänker jag inför Marvels utgivning av seriealbumet "The Dark Tower - The Long Road Home" gå igenom de 7 delar som utgjorde den första albumserien.

För de som inte känner till denna serie, så kom den till genom ett samarbete mellan Marvel Comics och Stephen King och utgavs under 2007. Första albumserien heter "The Dark Tower - The Gunslinger Born" och bygger på Kings bokserie med samma namn (på svenska, "Det mörka tornet").

Första delen av bokserien heter "The Gunslinger"(Revolvermannen) och beskriver revolvermannen Roland av Gileads sökande efter det mörka tornet. I boken är Roland en vuxen man, men vi läsare får också en beskrivning av hans barndom och hur han blev revolverman. Det är denna beskrivning första delen av seriealbumet handlar om.


Roland går i sin far Steven Deschains fotspår och utbildas till att bli revolverman. När han upptäcker att modern har ett förhållande med Marten, faderns rådgivare, beslutar hans sig för att bli revolverman på en gång för att kunna hämnas. För att kunna bli detta måste han utmana och vinna en kamp på liv och död mot sin lärare, Cort.

Genom ett listigt val av vapen lyckas Roland vinna kampen och blir dämed den yngsta revolvermannen någonsin. Första delen avslutas med att fadern Steven får reda på detta, och han blir inte en stolt och glad förälder. Varför får vi reda på i del 2...

/Belgarion

Andra bloggar om:
, ,

web page hit counter