Google
 
Web bookreflections.blogspot.com

2006-11-01

Aktuell Clancy från 1998

Redan i somras läste jag Tom Clancys roman "Täcknamn Rainbow" (Rainbow Six). Nu är det dags för en kort recension av denna bok.

Tom Clancy har i "Täcknamn Rainbow" skapat en mycket spännande thriller som berör några av dagen hyperaktuella ämnen, jordens miljö och terrorism.

En amerikansk specialstyrka, Rainbow, skapas under ledning av John Clark (känd från Clancys bok "Kardinalen i Kreml" från 1988). Denna internationella styrka är tänkt att agera mot terrorhot runt om i världen och de tränas upp i England. Styrkan får agera mot olika hot i flera europeiska länder såsom Tyskland, Schweiz och Spanien. Men det stora hotet finns i Sydney där en grupp miljöfanatiker har tänkt att sprida ett dödligt virus under sommarolympiaden.
Ett virus som kommer att döda hela jordens befolkning, förutom de som har det botemedel miljögruppen själva framställt...


Tom Clancy glänser under 788 sidor med sina kunskaper inom politik och det militära och gör många tekniska djupdykningar, där han beskriver militära tekniska detaljer på ett mycket närgånget sätt. Boken är skriven på ett mycket bra sätt, där miljöfanatikernas planer på att utrota hela mänskligheten vävs in i boken och blandas med specialstyrkans operationer runt om i europa. Detta gör att boken, trots sina många sidor, aldrig tappar drivet.

Det enda negativa med boken är egentligen den extrema USA-vänlighet som hela tiden genomströmmar Clancys skrivande, och som blir väldigt tröttande.

/Belgarion

Andra bloggar om: , , ,

web page hit counter