Google
 
Web bookreflections.blogspot.com

2006-01-09

Böcker i slutskedet av året

God kväll.

Under de sista skälvande veckorna innan 2005 blev 2006 kom två nya böcker in i bokhyllan.

"Karl XII- Hans liv i sanning återberättad" av Ernst Brunner dundrade ner i brevinkastet. En tjock historisk roman om en av de stora krigarkungarna. Denna ska bli mycket intressant att läsa, faktum är att det är den första historiska roman med en svensk kung inblandad som jag har i min ägo.

Är intresserad av historia, prenumererar på "Populär Historia" och läser den med stort nöje. "För att förstå framtiden, måste man kunna sin historia" är en devis med mycken sanning...

Redan 1970 började Stephen King kladda ner en rad på ett papper som löd "The man in black fled cross the desert and the gunslinger followed". Denna första rad skulle senare utvecklas till Stephens mastodont-epos "The Dark Tower" vars första del "The Gunslinger" kom ut 1982. Detta epos kom till slut att innehålla 7 böcker.

1989 kom så första delen, "Revolvermannen", ut på svenska, följd av del 2, "Följeslagarna", 1990. Därefter slutade Legenda att ge ut fortsättningen och länge tydde allt på att det bara skulle blir dessa två böcker.

Men halleluja, undrens tid är ännu inte förbi, för nu har Bra Böcker beslutat att ge ut samtliga 7 böcker i serien under 2006-2009, och den 30 december kom första delen i min ägo. Samlingsnamnet på serien är "Det mörka tornet" och första delen heter, som tidigare "Revolvermannen".

Gissa en som med spänning ser fram emot 2009, för att få denna samling komplett....

Eder
Belgarion

web page hit counter