Google
 
Web bookreflections.blogspot.com

2008-08-11

Kingböcker på gång

Det var länge sedan jag uppdaterade något kring favoritförfattaren Stephen Kings förehavanden nu för tiden. Det är därför dags att lägga upp en liten sammanställning över de böcker/comics som herr King har och ska förära oss med!

Ett antal svenska utgivningar har kommit ut eller är planerade:
  • "Blaze" - den (i alla fall hittils) sjunde och kanske sista boken under pseudonymen Bachman utkom i juni
  • "Dimman" - i och med att filmen "The Mist" gick upp på biodukarna i juni gavs Dimman ut som en egen bok. Tidigare har denna enbart varit en novell i boken "Den förskräckliga apan", men kom nu alltså som egen pocketbok.
  • "Det mörka tornet 5: Vargarna i Calla" - femte delen i Kings stora epos kommer nu i september 2008.
  • "Det mörka tornet 6: Susannahs sång" - Sjätte delen har, tack och lov, blivit tidigarelagd och kommer ut i Sverige i februari 2009.
  • "Det mörka tornet 7: Det mörka tornet" - även den sjunde och avslutande delen har blivit tidigarelagd och är planerad att komma ut under hösten 2009

På den amerikanska marknaden ser det ut som följer:

  • "Just After the Sunset" - en ny novellsamling som är planerad till november 2008.
  • "Under the Dome" - en mastodontbok, tippad att bli Kings längsta någonsin (uppskattningsvis över 1400 sidor) är just nu på skrivstadiet. Något planerat datum för utgivning har jag inte hittat ännu.

Även Kings samarbete med Marvel har genererat ett antal nya Comics:

  • "The Dark Tower: The Long Road Home" - uppföljaren till första comic-serien om The Dark Tower har just avslutats. Andra delen blev 5 nummer mot första delens sju.
  • "The Dark Tower: Treachery" - även en tredje del är klar och serien blir på sex nummer. Utgivningen blir mellan september 2008 och februari 2009.
  • "The Stand: Captains Trips" - Marvel och King har även påbörjat ett samarbete att ge ut den fantastiska boken The Stand (Pestens tid) som albumserie. Den första delen är redan klar och kommer ut med fem nummer mellan september 2008 och januari 2009.

Som synes ligger inte den gode Stephen på latsidan. Själv bara njuter jag och hoppas att jag hinner med i hans racerfart...

/Peter


Andra bloggar om: , , ,

2 Comments:

At onsdag, 07 oktober, 2009, Blogger 1967micke said...

hejsan
En fråga då jag oxå samlar på Stephen King.
Jag har bara hittat boken "Dimman" som pocket.Har den aldrig givits ut på svenska som inbunden bok??Dvs har den bara kommit ut som pocket??(ganska ovanligt om så)
mvh Micke
micaelsv@rocketmail.com

 
At onsdag, 07 oktober, 2009, Blogger Peter Ljungkvist said...

Hej Micke.

Dimman, som fristående bok var egentligen bara tänkt som en "tie in" till filmen som kom förra året och så vitt jag förstod då skulle det bara vara en begränsad upplaga. Därför gjordes den aldrig som inbunden utan enbart som pocket. Nu finns den ju fortfarande att beställa överallt, så förlaget måste ha ändrat sig rejält...

Ja, att Kings böcker kommer enbart som pocket får väl ses som väldigt ovanligt, i alla fall i Sverige.

Lycka till med ditt King-samlande, själv saknar jag faktiskt tre svenska böcker...=(

 

Skicka en kommentar

<< Home

web page hit counter