Google
 
Web bookreflections.blogspot.com

2007-11-05

Långt mellan varven

Återigen har det varit alltför tyst i mitt cybertillhåll. Min bokbloggsvän Hieronymus på "Den döda zonen" sammanfattar bokbloggningens alla problem mycket bra (om man bortser från karaten).

Samtidigt så antar jag att inspirationen och lusten går i vågor. Ibland sprudlar jag av lusta att skriva fyndiga, roliga, intressanta och litterära inlägg, och ibland så känns det som att ingenting är speciellt intressant att skriva om.

Nåväl, nu finns lusten att skriva någonting i alla fall; även om det bara blir en liten uppdatering i bokläsandet och bokköpandet. Där saknas ingen inspiration i alla fall....

Har faktiskt lyckats skära ned något på bokköpandet, så endast (nåja) tre nya bokinköp har det blivit sedan augusti.

Via Adlibris kom Klas Östergrens "Fantomerna" som pocket i september. Anledningen till den boken var väl mest att den var gratis, så jag får se när den läses. Östergren har ju skrivit flera kritikerrosade romaner, men denna bok från 1978 verkar svår att få grepp om. Men någon gång så....

Genom ännu en ny bokklubb kom, också i september, Karin Wahlbergs senaste kriminalroman "Tröstaren". Detta är Wahlbergs sjätte roman men jag har inte läst någon av de tidigare. Ond bråd död i sjukhusmiljö låter rätt spännande, men snälla Karin, varför döpa en av huvudpersonerna till Claes Claesson....känns som brist på fantasi. Nåja, denna kommer också att läsas vad det lider.

Den litterära höjdpunkten sedan augusti vad gäller bokinköp blir ändå Bengt Ohlssons senaste roman "Hennes mjukaste röst". Jag var mycket förtjust i hans förra roman "Gregorius", och det tillsammans med bra recensioner gör att jag relativt snart kommer att flytta upp "Hennes mjukaste röst" ganska långt på "att läsa listan".

I övrigt så gick jag igenom alla mina böcker för ett tag sedan. När jag räknade ihop alla olästa som finns i bokhyllan och dividerade det med hur många böcker jag läser på ett år så har jag böcker för ungefär 20 år framåt. Kanske läge att sluta köpa böcker, alternativt att säga upp mig från jobbet och börja läsa på heltid.....

Antal lästa böcker: 19
Antal köpta böcker: 27
Antal kvinnliga deckarförfattare: 5 (målet för 2007 uppfyllt)

/Belgarion

Andra bloggar om:
, ,

2 Comments:

At tisdag, 06 november, 2007, Blogger Magix said...

Wahlbergs böcker är rätt bra, absolut inget extra men nog läsvärda. Men varning för Claes Claesson och andra dumma namn, många av karaktärerna heter också något som påminner om varandra, så man har svårt att hålla reda på dem.

 
At tisdag, 06 november, 2007, Blogger Belgarion said...

Får se om jag försöker hitta den första boken i alla fall (innan jag läser denna). Har svårt att inte läsa dem i ordning....=)

Tyckte Elisabeth Georges "När ingen ser" var väldigt bra när jag kom in i den ordentligt, men kände samtidigt dålig samhörighet med karaktärerna (Lynley och Havers). Vissa författare passar inte om man inte läst från början...Hur är det med Wahlberg, går det att bara "hoppa in" i en bok ?

 

Skicka en kommentar

<< Home

web page hit counter