Google
 
Web bookreflections.blogspot.com

2006-05-29

Nån som vill vinna 100 000 ?

God kväll.

Vid vissa tillfällen mer än andra önskar jag att jag hade fantasi och lust nog att skriva en bok. På Rabén & Sjögrens hemsida anordnas just nu en tävling med anledning av Astrid Lindgrens 100-års dag den 14 november. Tävlingen går ut på att skriva en kapitelbok för barn, och första pris är 100 000 kronor plus förskott på royalty.

För sjutton, jag har ju för tillfället inte ens fantasi nog att recensera böckerna jag läst ut (ligger flera färdiglästa på hög).

Någon som uppmärksammade handuksdagen i torsdags då ?

För sjätte året i rad firades handduksdagen då alla uppmuntrades att bära med sig en handduk hela dagen, detta till Douglas Adams minne. Ja ni vet, författaren till "Liftarens Guide till Galaxen".

Attans, jag missade denna dag i år igen....

Eder
Belgarion

Andra bloggar om: , , ,

2006-05-17

Brown igen....och så lite King

God kväll.

Läser på Dagens bok att
Dan Brown, återigen kommer att stämmas för sin bok "Da Vinci-koden". Förra gången handlade det om luttrade forskare/författare, denna gång självaste katolska kyrkan...

Enligt en kardinal så kränker Dan Browns bok både Jesus och den katolska kyrkan, och jämför boken med de nu så berömda Muhammed-teckningarna.

Ska man skratta eller gråta ?

Jag tror jag väljer att skratta.....

Lite
Stephen King måste komma med i detta lilla inlägg...=)

31/5 kommer Kings bok "Allt kan hända" ut i Sverige. Detta är Kings första novellsamling på över tio år, och innehåller 14 högklassiga noveller. En av dessa är
"1408", som för övrigt kommer att filmas i sommar med John Cusack och Samuel Jackson i huvudrollerna. Regissör för filmen är svensken Mikael Håfström som bland annat ligger bakom filmen "Ondskan" efter Jan Guillous bok.

Gissa om
"Allt kan hända" är bokad och klar....hehe

Eder
Belgarion

Andra bloggar om: , , ,

2006-05-16

Höst...och jag som trodde jag var vår

You Are Fall!

Thoughtful
Expressive
Creative
Poetic
Smart
Höst...?

2006-05-03

Mer glädje från Stephen

God kväll.

Som jag nämnt i tidigare blogginlägg så kommer det att bli ett rekordår vad gäller svenska utgivningar av Stephen King.

Tidigare i år kom första delen av eposet "Det mörka tornet" ut. "Revolvermannen" heter denna och har som första King-bok på mycket länge (kanske någonsin ?) tagit sig upp på 10 i topp listorna här i Sverige.

Sedan tidigare kommer också del 2 och 3 av "Det mörka tornet" ut under 2006 (i Juni och Oktober). Även novellsamlingen "Allt kan hända" (Everything´s Eventual) kommer ut i år, närmare bestämt 31 Maj.

Nu har även Bra Böcker aviserat att "Cell" kommer att släppas på svenska under året. Svenska titeln på boken blir "Signal". Det verkligt coola med denna bok är att den nyss kom ut USA, vilket gör att den översätts och ges ut i Sverige rekordfort efter orginalutgivningen. WOW.

Äntligen är King-febern tillbaka i landet. Jag kan bara jubla.....

Eder
Belgarion

Andra bloggar om: , ,

web page hit counter